Kip kerrie met bloemkoolrijst

Ingrediënten:

  • 200 gram kipfilets
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 200 ml kokosmelk
  • 100 ml water
  • 1/4 blokje kippenbouillon
  • 400 gram bloemkoolrijst
  • Aanvullen met zilvervliesrijst naar het aantal personen dat mee eet.
  • 500 gram sperziebonen
  • Sesamzaadjes

Zo maak je het:

  • Snijd de kipfilet in stukjes en bak deze bruin in een braadpan. Begin ondertussen met het doppen van de sperziebonen. 
  • Voeg een scheut kokosmelk en de kerriepoeder toe aan de kipfilet en laat dit kort indikken. 
  • Voeg de overige kokosmelk, het water en het kwart bouillonblokje toe aan de pan en laat 10 minuten koken of tot de saus dik genoeg is. 
  • Kook ondertussen de sperziebonen apart en de rijst en de bloemkoolrijst samen gaar.
  • rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan totdat deze bruin kleuren. Goed blijven schudden met de pan om te voorkomen dat ze zwart worden