Kwarktaart
- 30 minuten + minimaal 3 uur opstijven
- Vanaf 12 maanden
- 10-12 taartpunten
Ingrediënten:
- 50 gram havermout
- 65 gram speltmeel
- 50 gram kokosschaafsel
- 65 gram kokosolie
- 40 gram ahornsiroop
- snufje zout
- 900 gram Griekse Yoghurt 10% vet
- 11 gelatineblaadjes
- 6 el ahornsiroop
- 3,5 el citroensap
- 225 aardbeien (diepvries)
Zo maak je het:
- Laat de aardbeien ontdooien en verwarm de oven voor op 180 graden. Weeg de kokosolie af in een stenen schaaltje en plaats deze in de oven tijdens het voorverwarmen, zodat de kokosolie kan smelten.
- Meng de havermout, het speltmeel, kokosschaafsel en zout door elkaar en voeg de ahornsiroop en de gesmolten kokosolie toe.
- Leg een vel bakpapier op de bodem van een springvorm en druk hier de rand van de springvorm overheen, zodat alleen de bodem bedekt is met bakpapier.
- Stort het havermoutmengsel in de springvorm en druk dit goed aan. Bak in 15 minuten goudbruin in de oven.
- Pureer de aardbeien met een staafmixer en houd 100 gram apart. Roer de overige 125 gram gepureerde aardbeien door de Griekse Yoghurt, samen met 4 eetlepels ahornsiroop
- Leg 6 blaadjes gelatine in een schaal met koud water. Breng 2 eetlepels citroensap bijna aan de kook, knijp de gelatine uit en roer door het citroensap. Schenk langzaam het citroensap bij de Yoghurt en roer goed door. Giet het aardbeienyoghurtmengsel over de bodem en laat opstijven in de koelkast.
- Maak ondertussen de toplaag door de 2 gelatineblaadjes in het water te leggen. Verwarm opnieuw 1,5 eetlepel citroensap in een pannetje, knijp de gelatine uit en roer door het citroensap. Meng dit door de overgebleven aardbeien met 2 eetlepels ahornsiroop.
- Verdeel het aardbeienmengsel over de taart en zet terug in de koelkast.
- Laat de taart minimaal 3 uur opstijven voordat je deze kunt aansnijden.
Voor een speels effect hadden we eenhoornspikkels door de toplaag gedaan. De volgende ochtend was alle kleur hieruit gevloeid. Dit was dus geen succes. De taart kun je in de zomer mooi bedekken met verse aardbeien of met ander fruit.
