Gevulde dadels

Ingrediƫnten:

  • 2 dadels
  • 2 tl notenpasta OF 100 % pindakaas
  • blokje pure chocola (minstens 75 %)

Zo maak je het:

  • Snijd de dadels open en verwijder de pit.
  • Schep per dadel een theelepel notenpasta of 100 % pindakaas in de dadel.
  • Snijd het blokje chocola in twee smalle reepjes en druk deze in de pindakaas.
  • Klaar is je gezonde snicker!

Iemand vroeg aan mij wat ik eet als ik zin heb in iets zoets, zoals een Mars of Snicker. Eerlijk is eerlijk, ik heb ook weleens zin in iets zoets. Een Mars of Snicker heb ik daarom expres niet in huis, maar dadels liggen altijd wel in de koelkast. Met dit recept maak je binnen een mum van tijd een heerlijk tussendoortje dat je zonder schuldgevoel kunt opeten. Nog een bijkomend voordeel is dat je niet na 20 minuten opnieuw verlangt naar iets zoets door een bloedsuikerspiegeldip, vanwege de gezonde vetten uit de notenpasta/pindakaas.