Kip kerrie met bloemkoolrijst
- 30 minuten
- Vanaf 12 maanden
- 2 kinderen & 2 volwassenen
Ingrediënten:
- 200 gram kipfilets
- 2 theelepels kerriepoeder
- 200 ml kokosmelk
- 100 ml water
- 1/4 blokje kippenbouillon
- 400 gram bloemkoolrijst
- Aanvullen met zilvervliesrijst naar het aantal personen dat mee eet.
- 500 gram sperziebonen
- Sesamzaadjes
Zo maak je het:
- Snijd de kipfilet in stukjes en bak deze bruin in een braadpan. Begin ondertussen met het doppen van de sperziebonen.
- Voeg een scheut kokosmelk en de kerriepoeder toe aan de kipfilet en laat dit kort indikken.
- Voeg de overige kokosmelk, het water en het kwart bouillonblokje toe aan de pan en laat 10 minuten koken of tot de saus dik genoeg is.
- Kook ondertussen de sperziebonen apart en de rijst en de bloemkoolrijst samen gaar.
- rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan totdat deze bruin kleuren. Goed blijven schudden met de pan om te voorkomen dat ze zwart worden
