Zalmpakketje
- 40 minuten
- Vanaf 9 maanden
- 2 kinderen & 2 volwassenen
Ingrediënten:
- 300 gram zalmfilet
- 1 eetlepel roomboter
- fijngehakte peterselie
- 3 teentjes knoflook
- 300 gram haricot verts of sperziebonen
- Cherrytomaten
- Citroen
- 400 gram aardappelpartjes

Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Dop de bonen en kook deze 5 minuten.
- Snijd ondertussen de zalm in vier stukken.
- Meng de boter met de peterselie en de geperste knoflook.
- Leg drie vellen aluminiumfolie van 30 cm klaar en verdeel de sperziebonen erover. Leg vervolgens de zalm en de gehalveerde cherrytomaatjes erop.
- Verdeel de kruidenboter over de zalm en leg er een plakje citroen op.
- Vouw het folie dicht en leg op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Verdeel de aardappelpartjes over de bakplaat met wat olie en peterselie en schuif de bakplaat in de oven voor 20 minuten.
Je kunt de pannenkoekjes zo opeten of beleggen met wat roomboter, notenpasta of een schaaltje kokosyoghurt. Op deze manier voeg je extra gezonde vetten toe, waardoor je langer vol zit en kinderen minder snel komen met de vraag om iets lekkers.