Mac & Cheese met pompoen

Ingrediƫnten:

  • 1 kleine rond pompen of flespompoen (+-1 kilo)
  • 300 gram glutenvrije macaroni
  • 2 rode uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 200 gram zuivelspread met bieslook
  • 1 tl nootmuskaat
  • 100 gram geraspte kaas

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Fruit de gesnipperde ui en de uitgeperste knoflook in de pan.
  2. Schil ondertussen de pompoen, haal de pitten eruit en snijd de pompoen in kleine blokjes.
  3. Kook de macaroni en pompoen 8 minuten in aparte pannen en vang bij het afgieten een kopje kookvocht op van de pompoen.
  4. Pureer de pompoen samen met het uienmengsel, de zuivelspread en nootmuskaat met een staafmixer. Voeg kookvocht toe en roer de macaroni en de kaas erdoor.
  5. Schep in een ovenschaal en bak de Mac & Cheese 25 minuten in de oven.

Lekker met een groene salade! Door salades regelmatig op tafel te zetten, zien kinderen dat het geen enge groente is. Ze worden nieuwsgierig en na verloop van tijd vragen ze een keer om een blaadje. Zo raken ze langzaam gewend aan sla. Wie weet eten ze na een tijdje wat blaadjes mee!