Appeltaart

Ingrediënten:

  • 200 gram havermout
  • 200 gram speltmeel
  • 120 gram rietsuiker
  • 200 gram roomboter
  • 1 kilo appels
  • 70 gram rozijnen
  • 2 tl ceylon kaneel
  • 2 el rietsuiker

Zo maak je het:

  • Verwarm de over op 180 graden en bekleed een taartblik met bakpapier.
  • Kneed de havermout, het speltmeel, de rietsuiker en de roomboter tot een stevig deeg.
  • Druk twee derde van het deeg uit in de taartvorm voor de bodem en de zijkant van de taart.
  • Schil de appels, verwijder het klokkenhuis en snijd de appel in kleine stukjes.
  • Voeg de rozijnen, kaneel en twee eetlepels rietsuiker toe aan de appels en stort het appelmengsel op de bodem van de taart.
  • Met het overige deeg kun je de taart bedekken. Je kunt kiezen voor een ouderwets ruitpatroon, er een kruimeldeeg van maken of leuke vormpjes uit het deeg steken, zoals Amber heeft gedaan voor de verjaardag van Esmee. 
  • Bak de taart een uur in de voorverwarmde oven en laat afkoelen voordat je deze aansnijdt.

Na het uitdrukken van de koekjesvormpjes voor boven op de appeltaart, bleef er een beetje deeg over. Dit deeg hebben we uitgerold op een met bakpapier beklede bakplaat en de eerste vijftien minuten meegebakken in de oven. Het was een heerlijke koek geworden!